MLM + Csernus + Gordon Ramsay + tanári pálya [ÖM #24]

Share it with your friends Like

Thanks! Share it with your friends!

Close

Önkényes Mérvadó #24 / 2015.03.26. – Puzsér Róbert, Horváth Oszkár | További adások: https://www.youtube.com/playlist?list=PL_m5i4Bl8okkkDBbtQ7huXarZ5OYbu0r9

Comments

Ferenc Rarosi says:

Csernus dokiról mindig ez jut ezsembe. 🙂
Máté 7:
1Ne ítélkezzetek, hogy fölöttetek se ítélkezzenek! 2Amilyen ítélettel ti ítélkeztek, olyannal fognak majd fölöttetek is ítélkezni. Amilyen mértékkel mértek, olyannal fognak majd nektek is visszamérni. 3Miért látod meg a szálkát embertársad szemében, amikor a magadéban a gerendát sem veszed észre? 4Hogy mondhatod embertársadnak, hogy hadd vegyem ki a szemedből a szálkát, amikor a magad szemében gerenda van? 5Képmutató! Előbb vedd ki a gerendát a saját szemedből, s akkor hozzáláthatsz ahhoz, hogy kivedd a szálkát embertársad szeméből!…
15Óvakodjatok a hamis prófétáktól! Báránybőrben jönnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok. 16Gyümölcseikről ismeritek fel őket. Szednek-e tövisek közül szőlőt vagy bogáncsról fügét? 17Így minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt. 18Nem hozhat a jó fa rossz gyümölcsöt, sem a rossz fa jó gyümölcsöt. 19Kivágnak és tűzre vetnek minden fát, amely nem terem jó gyümölcsöt. 20Tehát gyümölcseikről ismeritek fel őket…
Máté 15:
13Így válaszolt nekik: „Tövestül kitépnek minden növényt, amelyet nem mennyei Atyám ültetett. 14Hagyjátok őket! Vakoknak vak vezetői! De ha vak vezet világtalant, mind a kettő gödörbe esik.”

gid11 says:

Puzsér nagyon hasonló csernushoz, ezért is utálja.

László Bárány says:

Csernus, és még egy csomó – hozzá hasonlóan – tehetséges ember, azért váltak azzá akik, mert felismerték például azokat a kezeletlen területeket a pszichénkben, amelyeket az elmúlt évtizedek idéztek elő bennünk. Felismerték ezeket a hiányosságainkat, és benyomultak ezekre a területekre. Csernus például felismerte a diktatúrák által ütött lelki sebek kezeletlenségét.
Példaként említeném a felerősített félelem érzését. (Ezen kívül van még egy csomó beivódott negatív lelki tulajdonság, hiszen a szocialista – egyformán szürke – embertípus megformálásán munkálkodó elvtársak sajnos igen jó munkát végeztek az elmúlt évtizedek alatt.). Aki élt a diktatúrában, abban ki tudott alakulni – egyáltalán nem alaptalanul – egyfajta erős félelem érzés. Megszünt az a fajta diktatúra ami kiváltotta az erős félelem érzetét, de az előidézett érzés olyan mélyen beépült a pszichénkbe, hogy az nem tudott távozni a változások ütemében. Ezekre a területekre fókuszál a Csernus. Ezeket feltárja, és próbál – a maga sajátos stílusában – valamiféle lelki gyógymódot adni a bajokra. Én is sokszor túlon-túl nyersnek érzem a stílusát, de a háttérben a pozitív segíteniakarás szándékát is felfedezni vélem.

Csaba Hugya says:

Szcientologia nem mlm?

Anna Seiler says:

Mitől kevésbé hiteles a szcientológia mint a keresztény vallás? Mert a kereszténység ősibb? A kereszténység előtt is voltak ősibb valláscsoportok. Miért kellene bármelyikben hinni?Ki bizonyít bármit?

Vardai Ferenc says:

Kivétel nélkül minden téveszme elhangzott az MLM-ről : )). Nem hibás akinek negatív véleménye van az MLM-ről, csak olyan emberrel találkozott, aki nem a megfelelő módon képviselte a szakmát .

rlaci says:

Brókerarcok

Bazsi Sün says:

Az MLM olyan mint a kommunizmus. Alapvetően jó ötlet lenne. A kereskedelem kizsákmányolásának a kikerülése lenne, de valójában piramisjáték szerű átverés a dolog. Ehhez jön az amerikai (nálunk tök idegen és ellenszenves) szöveggel való butítási kísérlet is. Éllítólag az amway termékek jók voltak. Többen dícsérték. Abban állítólag volt érték, de sokak sajnálatára kivezették a termékeket. Állítólag ott az mlm része a termékektől elválasztható volt. A jó áru normál áron érdekel, de a butítás nem érdekel.

A szcientológiáról vannak itt fent jó videók. Semmi másról nem lehet szó mint egy szekta elvén működő bűnszervezetről, ami hatalmat és pénzt akar terrorral kifosztással és megfélemlítéssel. Célpontjai a befolyásolható ostobák.

Csernus jól tudja hogy a harag nagy erőt tud adni. Az alázat lenne a megoldás, de az öntelt egoisták nem tudják ezt megtenni. Ezzel szerintem semmi gond nincs. A Viasat-os műsor ha ugyanúgy működött annak is lehet létjogosultsága. A legtöbb emberen egy alapos seggberúgás könnyen segíthet. Mint amikor rácsapunk a gépre mert megakad. Van amikor ez kevés vagy káros, de az átlagemberen segít. Sok ember gyáván éli az életét vagy lustán, vagy halogat. A komfortzónából kicsalogatni sokkal nehezebb valakit mint kirugdosni.
Egy komolyabb betegségen valószínűleg nem segít ez a módszer. A tv pedig sztárolásból él. Vagy legalábbis annak illúziójából próbál. Mindent átcsomagol csillogós papírba és eladja mint világmegváltó szenzáció.

Gordon Ramsay talán csak a szerep miatt ordít. Más műsorában tök kedves. Lehet h ennyire jó színész.

Melinda Bota says:

Gordon Ramsayt egy kicsit alazhattak volna szerintem. A csavo egyertelmuen imadja a sajat hangjat. Meg az is lehet hogy valoban jo szakacs de a francnak kene olyan etel ami fölött orditoztak. 🙂

Eszter Pollák says:

Apámat az MLM miatt vesztettük el, mármint kisemmizett és elhagyott minket. Évekig pánikbeteg voltam, 23 évesen jutottam el pszichológushoz, borzalmas gagyi. Egyetértetek veled maximálisan.

Viktor Balogh says:

Imádtam az MLM részt. 😀 Imádtam!

Molnar Gabor says:

Rettentően érdekes beszélgetés. Nektek fogalmatok nincs az MLM-ről. Na de nem baj.

Rip Me says:

Alapvetően bírom a búrátokat, de MLM kérdésben tájékozatlanok vagytok. Ill. nem biztos, hogy ez tájékozatlanság, csupán azokat az előítéleteket fogalmazzátok meg, amiket az átlag kívülálló gondol, amikor az MLM szót meghallja. Nem vagyok MLM-es, de értékesítésből és saját vállalkozásaimból éltem mindig is.

Sándor Szmodics says:

Amikor Puzsér azt mondja a csernusos résznél, hogy pszichoter…majd megáll míg a partnere beledumál aztán kimondja, hogy pszichoterápia, először azt hittem, pszichoterrort akar mondani. Egyébként az egyik nagynéném mikor amerikából hazajött és látta nálunk csernust a tv – ben, azt mondta, hogy Amerikában símán lecsuknák az ilyet.

Eszter Erdős says:

A Csernusról alkotott kritika azért nem egészen fedi a valóságot véleményem szerint. Egyrészt az, hogy a páciens a terapeutába belelátja, projektálja a neki fontos embereket, pl. apját az életéből, minden pszichoterápiás folyamatban jelen van, indulatáttételnek hívják. A másik, ami a módszerét illet, meg a stílusát, az nem hinném, hogy annak köszönhető, hogy ő valaha heroinista volt, hanem annak, hogy pszichiáterként azért ledolgozott pár, nem kevés évet pszichés betegek között. Azért azt tudni kell, hogy ez az egyik leghálátlanabb szakma, és éveken keresztül, minden egyes nap bemenni úgy dolgozni egy munkahelyre, hogy azt hivatásszerűen, és folyamatosan segítőszándékból kell csinálni, az kb lehetetlen, aki azt mondja, hogy ez lehetséges, az hazudik. Képzeld el, hogy folyamatosan azon vagy, hogy valakit kihozz egy pl. mély depresszióból, vagy egy függő állapotból, és azt kapod vissza, hogy a munka, amit belefektetsz, tizedannyira nem térül meg, mint amit beleraksz, az hosszú távon nem csoda, hogy kiégéshez vezet. Legtöbbször ahhoz vezet, hogy az orvosok beletörődnek abba, hogy a gyógyszereken kívül más megoldást keressenek. A pszichiátriai betegek másrészt energiavámpírkodnak, úgynevezett másodlagos betegségelőnyt kovácsolnak az állapotukból, szerintem Csernus ezt a játszmát próbálja kettévágni azzal, hogy kvázi leordítja a beteget.

Mariann Tóth Edit says:

Nem kellene ennyire rossz színben feltüntetni az MLM-et! Nagyon jó termékek vannak manapság, akár az interneten is lehet dolgozni! Ez egy szakma, tanulni lehet!

Mango Akireni says:

Remélem, hogy egy ember leginkább azért megy el pszichiáternek, pszichológusnak, mert elsősorban segítő szándék van benne. Ez feltételez egyfajta nagyobb fokú empátiát is. Aki olvasott vagy hallgatott Popper Pétert, Ranschburg Jenőt, Feldmár Andrást..stb az pontosan tudja, miről van szó.
Csernus más. Végignéztem az összes neten fellelhető előadását, meghallgattam a hangoskönyveit, vártam valami pluszt végre de ez mind 'nesze semmi fogd meg jól'.
Érdekes, hogy ilyen kevéske tartalmú mondanivalóval ekkora népszerűségnek örvend. Előadónak nem valami szofisztikált, unalmas, vontatott.  A mondanivalók mélységét tekintve épphogy karcolgatja a pszichológia felszínét. A vontatottságot
igyekszik néha megtörni azzal, hogy szívesen aláz meg a színpadra felhívott áldozatokat.  (Havas Henrik és Szilágyi János effektus)
Mégis ügyes ember lehet hiszen jól keres ezzel. Leszokott a heroinról is amiért lehetne tisztelni, de inkább tisztelem azokat akik soha nem nyúltak drogokhoz nehéz élethelyzetekben sem. Szerencséjére sok a mazochista aki pszichoterápiaként éli
meg ha valaki ráordít, hogy  'Szedd már össze magad!' Pedig lehet hogy az illetőnek otthon ezt a felesége ingyen is megtenné. 🙂
Egy mentálisan egészséges ember nem élvezi ha másokat megszégyeníthet, és azt sem szívesen asszisztálja végig ha másokat megszégyenítenek előtte. 
Ilyenkor kellemetlenül érezzük magunkat és feszengünk, de Csernus nem, ő kaján mosollyal az arcán fürdőzik ebben.
Az empátia nyomokban sem lelhető fel. Mesélte, hogy tőle félnek, tartanak az emberek, és hogyha megérzi, hogy valaki agresszív kommunikációt akar folytatni vele, azt még arrogánsabban reagálja le. Talán ha nem lenne ennyire sérült az egója,
akkor nem lenne ekkora a dominancia igénye. Keresnie kéne egy pszichológust és azt kívánom neki Kedves Csernus Imre gyógyulj meg, aztán gyógyíts.

Brigi K says:

Jobb el sem kezdtem volna ezt hallgatni. Ok mindenről mindent tudnak.. csak rosszul..

Write a comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.